Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Marea Neagră, de trei zile,…

Marea Neagră, de trei zile, întro stare nemaiîntâlnită

Apa Mării Negre are temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Meteorologii de la Centrul Regional Dobrogea au declarat că este o premieră, deoarece apa mării nu a mai atins niciodată valori atât de ridicate, scrie Adevărul.„Sunt trei zile consecutiv de cât apa mării are valori de 29 – 30 de grade Celsius la toate staţiile de pe litoral”, a declarat meteorologul Vasile Torică. Fenomentul este datorat unui curent de aer cald care vine din Marea Mediterană.

„Până la sfârşitul săptămânii marea se va menţine la aceste temperaturi record, urmând ca de luni, 16 august, să se constate o uşoară răcire. Şi în aer temperaturile sunt caniculare de peste 35 de grade Celsius. Briza de abia se simte la ţărm”, a completat meteorologul.

Indicele de confort termic a scăzut astăzi la 79 unităţi, faţă de 82 cât s-a înregistrat zilele trecute, fiind singura veste bună a meteorologilor.

160.000 de turişti pe litoral

Suntem în vârf de sezon cu 160.000 de turişti înregistraţi astăzi în toate staţiunile de pe litoral. Plaja este plină încă de la primele ore ale dimineţii, cele mai aglomerate staţiuni fiind Mamaia, Costineşti şi Vama Veche, mai scrie sursa cutată.